Etiket Çeşitleri

Türkiye’nin İstanbul ili sınırları içerisinde müşterilerine hizmet veren Pan Etiket, 2011 yılında kurulmuştur. Etiketlerle ilgili aradığınız herhangi bir ürünü kolaylıkla bulabileceğiniz Pan Etiket, buna ek olarak dışarıdan gelen barkod sistemleri, haberleşme ve veri toplama alanındaki projelere de destek vermektedir.

Pan Etiket’in ürettiği etiket çeşitleri arasında; Baskılı Etiket, Baskısız Etiket, Çift Katlı (Sandwich) Etiket, Deri Etiket, Japon Akmaz, Lazer Etiket, Damla Etiket, Destekli Etiket, Kuşe Etiket (Altın ve Gümüş), Mat Polipropilen (Mat PP) Etiket, Kartela Etiket, Güvenlik Etiketi (Void), Güvenlik Etiketi (Kırılgan), Silvermat (PP) Etiket, Whitemat Etiket, Saten Etiket (Yapışkanlı ve Yapışkansız), Chromolux Etiket, Kırılgan Etiket, Örtücü Etiket, Terazi Etiket, Raf Etiketi,  Şeffaf Polipropilen Etiket, Mat Polietilen (Mat PE) Etiket, Filmictyre Etiket, Data Polietilen (PE) Etiket, Rulo Etiket, Sallama Etiket (Karton ve Plastik), Farma Etiket, Fastyre Etiket, Koli Etiketi, Metal Etiket, Metalize Plastik Etiket, Opak Polietilen (PE) Etiket, Opak Polipropilen (PP) Etiket, Termal Etiket, Vellum Etiket, Demirbaş Etiketi, Florasan Etiket, Glosswhite Etiket ve Karton Etiket yer alır.

Pan Etiket’in ithalatını ve ihracatını yaptığı diğer ürünler ise Barkod yazıcı ve okuyucuları, kart yazıcılar, barkod programları, el terminalleri ve ribbonlardır.

Barkod Etiketleri

Herhangi bir mağaza veya marketlerde görebileceğiniz, üzerinde barkod ve ürün bilgisinin yer aldığı yapışkanlı kağıtlara barkod etiketleri denir. Barkod etiketleri hem satıcının hem de alıcının işini kolaylaştırmaktadır.

Bu durumu örnekleyecek olursak, mağaza ya da marketlerde duvarda gördüğünüz barkod okuyucuya bu etiketi okuttuğunuz zaman karşınıza ürün hakkında bilgi ve ürün fiyatı gelir. Bu barkod etiketleri sayesinde ürünün menşeinden, stok adedine kadar her türlü bilgiye erişebilirsiniz. Bu sebeple barkod etiketleri oldukça faydalıdır.

Kağıt bazlı etiketler ve plastik bazlı etiketler olmaz üzere ikiye ayrılan bu ürünler kendiliğinden yapışkanlıdır. Plastik bazlı etiketler, kağıt bazlı etiketlere göre ömrü daha uzundur. Bunun nedeni de dış etmenlerden kolay kolay etkilenmemesidir. Isı, su, nem veya ışık gibi dış etmenler her iki çeşit etiketi etkilese de kağıt bazlı etiketler plastik bazlı olanlara göre daha çabuk zarar görür.

Bu kategorilerin dışında etiketler termal baskısı alınan etiketler ile termal transfer baskı sistemiyle alınan etiketler olarak da ayrılırlar. Termal etiketler için direkt termal baskı yöntemi uygulanır. Termal etiketler, ısıya maruz kaldıkları zaman karardıkları için bu etiketlere baskı almak adına herhangi bir sarf madde kullanmaya ihtiyaç kalmaz. Termal etiket dışındaki etiketler ise ribon olarak adlandırılan, barkod mürekkebi olarak da bilinen bir sarf malzeme ile baskı alınır. Bu yöntemle alınan baskıya da termal transfer baskı yöntemi adı verilir.

Yapışkanlı Etiketler

Akrilik yapışma özelliği taşıyan etiketlerin üretiminde kullanılan hammaddenin akrilik oranı yüzde 90’dır. Bu etiket türleri uygulandığı yere hemen yapışmak yerine, zaman içerisinde yüzeye hakim olarak etkisini gösterir. Ayrıca yapıştığı yerden rahatlıkla çıkarılabilmektedir.
Hotmelt yapışma özelliğine sahip olan etiketler, yapıştığı alana temas ederek temas ile bütünleşen bir yapışma özelliğine sahip olduğu gibi aktiftir ve çok hızlı şekilde yapışabilir. Bu nedenden ötürü etiketi sökme işlemi biraz zahmetlidir. Tek bir kalıp halinde sökülemez, parça parça sökülmesi gerekir.

Yapışma özelliği nonperm olan etiketler ise yapışma özelliğini kaybetmeyen etiketlerdir. Bu ürünü bir yere yapıştıktan sonra söküp başka bir yere yapıştırabilir, hatta bu işlemi defalarca uygulayabilirsiniz. Bu tür etiketler farklı zamanda yapıştırma yapmanızda bile yapışma kalitesini asla kaybetmez.

Bu ürün hediyelik cam ya da ahşap ev eşyası gibi ürünler üzerinde rahatlıkla, tekrar tekrar kullanılabilmektedir. Eğer ki yapışkan etiketine ihtiyaç duyuyorsanız tek yapmanız gereken şey hangi yapışkan türünde bir etikete ihtiyaç duyduğunuzu saptamak olacaktır. Aha sonrasında ihtiyaç duyduğunuz bu etiketin ölçülerini belirleyerek üretici firmaya bildirmeniz olacaktır. Baskılı ya da baskısız seçeneklerinden bir tanesini seçtikten sonra siparişi verdiğiniz gün içerisinde yapışkanlı etiketiniz elinize ulaşacak, siz de rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Bunlara ek olarak Deep Freeze özelliğine sahip olan yapışkanlı etiketler ise soğuk ortamlarda kullanabileceğiniz bir etiket çeşididir. En yaygın kullanım alanı soğuk hava depoları olan Deep Freeze etiket çeşidi, diğer çeşitler gibi donma nedeniyle yapışma özelliğini kaybetmez ve soğuk  alanlarda rahatlıkla kullanılabilir