Hint Kobraları Nasıl Canlılardır?

Kobra denilince zihinde canlandırılan görüntü genellikle yılanın bir Hintli tarafından müzik eşliğinde hasır sepet içinde Hint Kobraları Nasıl Canlılardır?dans ettirilmesidir. İşte bu yılan gözlüklü kobradır. Daha bilinen adıyla Hint kobrasıdır.

Yılan dünyasının görkemlilerinden olan bu yılana neden gözlüklü denildiği ise kukuletasını açtığında oluşturduğu gözlük şeklinde saklıdır. Yılanların savunma amaçlı yaptıkları bu hareket açısından Hint kobrası biraz ayrıcalıklıdır. Çünkü pek çok yılandan daha fazla genişletebilir kukuletasını.

Peki, Hint kobraları nasıl canlılardır? Düşmanına korku veren bu görüntüye bir de gürültülü tıslamaları eklenince Hint kobralarının oldukça vahşi oldukları söylenebilir.Hint Kobraları Nasıl Canlılardır?

Bilindiği üzere yılanların kendilerini korumak ve avlarını etkisiz hale getirmek için kullandıkları bir diğer yöntemleri de dişlerinde depoladıkları öldürücü zehirleridir. Yılanlar bu zehri genelde avlarını ısırarak dışarı atarlar. Ancak kendilerinden daha büyük bir avla karşılaştıklarında zehri hedefe nişan alarak tükürürler. Nişan aldıkları bölge tesir etmesi daha hızlı ve etkili olduğundan genellikle hedefin gözleridir. Hayati öneme sahip olan bu nişan almanın kusursuz olmasını sağlayan ise bu iş için geliştirdikleri zehir dişleridir.

Yılanların boyları da ürkütücülüklerini artıran bir diğer unsurdur. Bu açıdan ortalama 1.2 metre boya sahip olan Hint kobralarının, ailesinin en büyükleri olduğu söylenemez.

Bulunduğu bölge bakımından ( Hindistan ) insanlarla iç içe bir yaşam süren Hint kobraları sebepsiz yere saldırmadıkları için bu ortak yaşamın devamlılığı için büyük bir tehdit oluşturmazlar.

Bu ortak yaşama ayak uydurabilmek için yaptıkları bir diğer şey ise yemek seçmemeleridir. Fareler, sıçanlar, kurbağalar, kuşlar ve benzeri canlılar menülerini oluşturur.

Cinsiyet olarak incelendiklerinde ise erkek ve dişi Hint kobraları benzerdir. Üreme dönemleri yağmurlu dönemin başıdır ve 3 ay sürer. Dişi kobranın çok sayıda ve korunaklı bölgelerde bıraktıkları yumurtalarından çoğu hayatta kalır. Böylelikle nesillerinin tükenme tehlikesi yoktur.